Pian valmistuvalla sosionomi-opiskelijalla Anu Kärkkäisellä on MeikäMeikäSeniori-pelistä erittäin hyviä kokemuksia. Hän on pelannut peliä asiakkaiden kanssa työssään kotikuntoutuksessa sekä laitoshuoltoasiakkaiden kanssa.

”Laitoshuoltoasiakkaiden kanssa meillä on aina ”oma tuokio.” Sen pitäminen on tuntunut joskus haasteelliselta mutta pelin avulla keskustelu viriää helpommin. MeikäMeikäSeniori on tosi hyvä työväline”, kertoo Kärkkäinen.

Pelin ansiosta asiakkaille tulee tunne, että työntekijä on valmistautunut tilanteeseen etukäteen. Myös Kärkkäinen itse on onnellinen uudesta työkalusta, jonka avulla keskustelu asiakkaiden kanssa on helppo aloittaa ja sitä kautta pääsee tutustumaan paremmin.

MeikäMeikä

”Tällaista peliä on kaivattu ja nyt se on tässä”

MeikäMeikäSeniori-pelillä on ollut Kärkkäisen työhön ja asiakkaisiin vain positiivisia vaikutuksia. Asiakkaat kehuvat peliä kovasti kertoen, että oli mukava pelata ja toivottavat tervetulleeksi pelin kanssa taas uudelleen seuraavalla viikolla.

”Minulla on peli aina mukana, jos tuleekin tilanne, että sen voisi ottaa esiin ja alkaa pelata. Korteissa on paljon hyviä kysymyksiä senioreille liittyen lapsuuteen, nuoruuteen ja aikuisuuteen. Asiakkaille tulee paljon muistoja mieleen ja kysymykset herättävät myös tunteita”, Kärkkäinen iloitsee.

Peliä on helppo pelata eikä pakka ole iso, yhdessä kortissa on kuusi selkeää kysymystä. Mukana ei ole monimutkaisia kysymyksiä ja siksi Kärkkäinen on kokenut pelin sopivan hyvin myös muistisairaiden kanssa pelattavaksi.

Kärkkäinen kertoo kaivanneensa MeikäMeikäSeniori-pelin kaltaista työvälinettä jo pitkään ja nyt se on löytynyt. Kaiken kaikkiaan hän on ollut todella tyytyväinen peliin ja suosittelee sitä kaikille, ketkä työskentelevät ikäihmisten kanssa.

”Tällaista peliä on kaivattu ja nyt se on tässä”, Kärkkäinen summaa.