Peli on käytössä joka päivä

Musiikkiterapeutti Marjariitta Almgren Musiikkikeskus Empaatti Oy:stä kertoo MeikäMeikä -pelin olevan varsin oivallinen väline terapeutin työkaluksi. Peli innostaa lapsia kertomaan asioita, kun kysymys ei tule suoraan terapeutilta vaan vastataankin pelille.

Peli toimii hienosti yksilöterapian lisäksi myös ryhmäterapiassa. Almgrenin kokemuksen mukaan usein kaikki ryhmäläiset innostuvat kertomaan tarinoita samasta kysymyksestä. Pelaamisen kautta ryhmädynamiikka toimii todella hyvin ja sitä on mahtavaa seurata sivusta pelin ohjaajan roolista.

”Meiltä löytyvät pelin kaikki versiot ja ne ovat jokapäiväisessä käytössä kahdessa toimipisteessä”, paljastaa Almgren.

MeikäMeikä
MeikäMeikä

Kuvituskuvia

MeikäMeikää voi pelata myös etänä

Osa terapioista toteutetaan etäyhteyksillä. Peli toimii erinomaisesti myös etänä – lapsella on oma noppa kotona ja terapeutilla kysymykset, jotka hän näyttää kameralle lapselle luettavaksi.

”Koronan alkaessa etäterapia tuntui aluksi vähän hankalalta mutta MeikäMeikä -peli pelasti monet tilanteet”, Almgren muistelee. 

Peli on suosittu lasten ja nuorten kanssa työskenneltäessä. Usein ryhmäterapiaan tullessaan lapset sanovat heti ovella voidaanko pelata MeikäMeikää. Terapiatyössä peli on keskeisessä roolissa, sen kautta lapsi avautuu mutkattomasti.

”Suosittelen sitä ihan kaikille – jopa aikuisille. En oikeastaan keksi ketään, jota se ei hyödyttäisi tai kenelle se ei toisi iloa”, pohtii Almgren.