Dobre-työhyvinvointipeli

Dobre-työhyvinvointipeli

Dobre-palapeli antaa mahdollisuuden tarttua konkreettisesti abstraktiin asiaan. Työhyvinvoinnin osa-alueista tulee käsinkosketeltavia, jolloin laajaa käsitettä on helpompi hahmottaa. Peliä voidaan hyödyntää mm. työnohjauksissa, kehityskeskusteluissa, työpaikan kahvipöydän ajatusten herättäjänä, palautteen antamisen välineenä jne. Dobre-palapeliä voidaan hyödyntää molemmin puolin, jolloin tyhjällä puolella voidaan hahmottaa eri asioita palapelin keinoin.

Dobre-palapeli on suomalaisesta vanerista tehty palapeli, jossa on 1 + 7 palaa. Pelin halkaisija on 480 mm. Peliin liittyy ohjevihko ja kassi, jossa peli kulkee näppärästi mukana paikasta toiseen. Ohjevihkosta löytyy peliin liittyviä lomakkeita ja vinkkejä pelin käyttöön.

Kysymys­pakat Dobreen

Kysymys kysymykseltä kohti työ­hyvin­vointia

Kysymykset toimivat Dobre-palapelin kanssa yhdessä tai erikseen. Kysymyskorttipakan kysymykset on tarkoitettu ajatuksien herättäjiksi ja keskustelun tueksi.

Aihealueina ovat motivaatio, palaute, oma hyvinvointi, ilmapiiri, johtaminen, työolot ja työnhallinta.

Työn­ohjaus­kortit kuntoutus­alalle

Työnohjauskorttien avulla voit reflektoida omaa työtäsi ammattilaisena kuntoutusprosessissa. Kysymykset herättävät pohtimaan yhteistä sanoittamista ja kieltä, kuntoutusprosessia, verkostotyötä, laatua, motivoitumista, ammatillista kehittymistä ja läsnäoloa.

Aihealueina ovat kuntoutusprosessi, laatu, läsnäolo, motivoituminen, sanoittaminen ja kieli, työssä kehittyminen ja verkostotyö.