Suunta-sarja

Suunta-sarjaan kuuluu kaksi tuotetta: Parisuhteen Suunta ja Perheen Suunta. Pelit innostavat viettämään aikaa yhdessä ja lisäävät kommunikaatiota perheessä. Perheen Suunta -peli on sarjan uusi tulokas.

Perheen Suunta

Perheen Suunta-peli innostaa koko perhettä pelaamaan yhdessä. Peliin liittyy tehtäviä ja kysymyksiä taaperosta aikuiseen. Pelissä perheenjäsenet kuulevat toistensa ajatuksia ja pienimmät tekevät hienoja temppuja, joita isommat ihailevat.

Perheen Suunta-peli rakentuu upeasti piirrettyistä huonekorteista, joista perhe rakentaa oman näköisensä talon. Ratkaistuaan riittävän määrän tehtäviä, perhe saa oman vaakunan, johon kirjoitetaan just meidän perheen voimasanat.

Perheen Suunta peli vahvistaa perheen vuorovaikutusta, yhteistä keskustelua ja ME-henkeä. Pelin kehittäjillä on pitkä kokemus perheiden kanssa työskentelystä.

Parisuhteen Suunta

Parisuhteen Suunta on suunniteltu kaikille meille, jotka haluamme tutkia parisuhteemme suuntaa ja hyvinvointia, sekä parisuhdetyötä tekeville ammattilaisille työkaluksi.

Pelissä on korttipakka, jossa on yhteensä 192 ammattilaisten suunnittelemaa kysymystä seuraavista aihealueista: Arki ja Juhla, Arvostus ja huomioiminen, Tunteet, Seksi ja Seksuaalisuus, Yksin ja yhdessä ja Vuorovaikutus.

Peliä voidaan pelata aihealue kerrallaan tai kaikkia aihealueita kerralla värinoppaa heittämällä, jolla aihealue valitaan.

Peli on suunniteltu yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa. Pelin suunnitteluun ovat osallistuneet seksuaaliterapeutti Henna Kekkonen (Terapiaperhonen Oy), psykoterapeutti, perheterapeutti Ulla Pipatti sekä parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Pasi Sillanpää (Tukipolku ky)

Parisuhteen Suunta on peli, joka lisää vuorovaikutusta parisuhteeseen. Se haastaa huomioimaan kumppania, viettämään aikaa yhdessä ja puhumaan vaikeistakin asioista.

Peliin liittyvät kortit (32 kpl) ovat kestävää laminoitua pahvia. Lisäksi peliin sisältyy ohjekortti, värinoppa ja pelikotelo.

Kysymykset vaihteli paljon, joten peli ei ole saman jankkaamista. Osa oli haastavia kysymyksiä, mutta mukana oli myös helppoja. Kysymykset herättävät paljon keskustelua ja ajatuksia. Ja on hauska huomata, että pelin kautta kumppanistaan voi löytää aivan uusia asioita.

Jonna Mäntykangas