MeikäMeikä Mini -peli on päässyt käyttöön tavallisen perheen vapaa-aikaan Mikkelissä. Pelin äärellä on vietetty mukavia koti-iltoja yhdessä perheen kesken. Perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi kaksi alle kouluikäistä lasta sekä yksi tokaluokkalainen. 

”Suosittelen peliä etenkin sellaisille lapsiperheille, joilla on kiireinen arki. Peli on hyvä keino pysähtyä hetkeksi ja rauhoittua yhdessä”, perheen äiti vinkkaa. ”Lisäksi pelistä on hyötyäkin, sen varjolla saa lasten ajatuksia esille ilman tenttaamista.”

MeikäMeikä

Kuvituskuva

Lapsista tuntuu tosi hyvältä saada kehuja

Perheellä on MeikäMeikä -pelistä myönteisiä kokemuksia. Lapset pitävät pelistä ja siitä, kun joku antaa kehuja. On silmin nähtävissä, miten lapsista tuntuu hyvältä saada kehuja erityisesti sisaruksilta – normaalisti kehut tulevat vain vanhemmilta.

Pelaamalla lapset harjoittelevat sosiaalisia taitoja ja sen huomaa myös arjessa, miten esimerkiksi palautteen antamisen taito on kaikilla parantunut. 

”On ihanaa, kun pelissä ikään kuin kaikki voittaa. Se on tosi hauska ja helppo peli”, perheen äiti aprikoi.

Perheessä puhutaan asioista muutenkin paljon mutta MeikäMeikä -pelin avulla esiin nousee teemoja, joista ei välttämättä muuten tulisi puhuttua. Äidin mukaan usein pelissä nousseita keskusteluja jatketaan vielä muissa tilanteissa.