PeliNikkareiden toiminnan vastuullisuus

Vastuullisuus viittaa toimintaan ja päätöksentekoon, joka ottaa huomioon ympäristön, yhteiskunnan ja talouden vaikutukset nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Se tarkoittaa pyrkimystä toimia tavalla, joka edistää kestävää kehitystä ja ottaa vastuuta omista teoista.

Me PeliNikkarit olemme halunneet toiminnassamme sitoutua vastuullisuuteen alusta alkaen. Mitä se meillä tarkoittaa käytännössä:

Ympäristö- ja eettinenvastuullisuus

Pelien materiaali on mahdollisimman kierrätettävää ja siten ekologista. Peleissä olevat kortit on laminoitu, jotta ne kestävät kulutusta. Näin sama peli kestää pidempään.

MeikäMeikä-peli on suunniteltu niin, että samalla pelilaudalla voi pelata eri ikäryhmät vain vaihtamalla ikäkausipakkaa. Näin yksi peli palvelee isompaa joukkoa.

Tuotamme kaikki mahdolliset komponentit lähellä. Yrityksemme sijaitsee Mikkelissä ja painatamme pelit paikallisessa Savilahden kirjapainossa. Näin pelejä ei tarvitse kuljettaa matkojen päästä. Lisäksi voimme käydä katsomassa työnjälkeä demovaiheessa paikan päällä ja siten välttää hukkamateriaalin.

Käytämme pakkausmateriaalina mahdollisimman paljon sisustusliike Studio M3n poistuvia tapettimalleja.

Sosiaalinen vastuullisuus

Sosiaalista vastuullisuutta kannamme Perheen Suunta-pelin tuottamisella. Se on meidän kallein peli tuottaa, mutta myymme sen halvimmalla hinnalla. Näin haluamme vahvistaa perhehyvinvointia omalta osaltamme.

Yksi sosiaalisen vastuullisuuden osa-alue on myös se, että PeliNikkarit tarjoaa työmahdollisuuksia nuorille taiteilijoille.

Vastuullisuudella on hintansa ja se toki näkyy myös meillä hinnoissa. Voisimme tuottaa vastuuttoman tuotteen edullisemmin, mutta se sotisi meidän arvoja vastaan. Haluamme tuottaa kestäviä, perusteltuja ja varmasti toimivia tuotteita huomioiden vastuullisuuden pelien kehittämisen kaaren jokaisessa vaiheessa.