MeikäMeikä Easy

71.00

sis. Alv. 24 %

Erityisrippikoulussa nuori halusi joka päivä pelata MeikäMeikäEasya. Kun häneltä kysyttiin, mikä häntä pelissä viehättää, oli vastaus hyvin selkeä “MeikäMeikä on paras”. Samainen nuori nautti, kun sai pelissä kertoa kavereille miten ihania he ovat.

Voit täydentää olemassa olevaa meikämeikä peliä ostamalla ikäkausipakkoja.

Kuvaus

MeikäMeikäEasy on peli, joka on suunnattu nuorille, joilla on joku pulma suomen kielen ymmärtämisessä ja/tai tuottamisessa. Kysymykset ovat helposti ymmärrettäviä ja rohkaisevat kertomaan tärkeitä asioita. MeikäMeikäEasyssa on samat kysymykset kuin MeikäMeikäNuori pelissä, mutta kieli on helpotettua suomen kieltä. Tämä tekee Easy-korteista toimivan työvälineen mm,
– suomea harjoitteleville
– kielellisen erityisvaikeuden omaaville
– erityisryhmille

Kysymysten kieli on testattu erityisryhmien kanssa.

Referenssi

Riikka Piispa

Meillä Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri Mikaelissa toimi kevätlukukaudella 2021 ryhmätukijaksoluokka. Ryhmä koostui toisilleen vieraista yläkouluikäisistä oppilaista, joilla oli erilaisia koulunkäyntiin ja oppimiseen liittyviä haasteita.

Perinteisten oppiaineiden opettamisen lisäksi vastuullani oli suunnitella ja toteuttaa valinnaisaine. Sen teemoina olivat ryhmäytyminen, tunnetaitojen harjoittelu ja omannäköisen elämän pohtiminen ja sanoittaminen. Sisällön suunnitteluvaiheessa yksi ryhmän ohjaajista toi esiin koulullemme hankitun MeikäMeikä-pelin; siitä valinnaisaine saikin sitten nimensä Meikä.

Peliä käytettiin ensin kaksoistuntien lopuksi luontevan, rennon yhdessäolon apuvälineenä. Siihen se sopikin loistavasti! Pelatessa ja vastatessa kysymyksiin opimme tuntemaan toisiamme, nauramaan yhdessä ja luomaan leppoisan tunnelman.

Pelistä pitivät niin aikuiset kuin nuoretkin. Muutaman Meikä-kerran jälkeen oppilaat alkoivatkin pyytää, että peliä taas pelattaisiin! Heidän mielestään pelaaminen oli hauskaa, vähän jännittävää, helppotajuista ja kivaa yhdessäoloa. Keskustelut pelin aiheiden ympärillä jalostuivat jatkuvasti, ja lopulta juttelimme yhdessä mm. seurusteluun, koulunkäyntiin, seksuaalisuuteen ja perheeseen liittyvistä teemoista.

Suosittelen MeikäMeikä-peliä lämpimästi kaikille, jotka haluavat rennosti ja vaivihkaa keskustella nuoria koskevista aihepiireistä, ryhmäyttää oppilaitaan tai ihan vaan viettää mukavia hetkiä nuorison kanssa.

Riikka Piispa
Ohjaava opettaja, Oppimis-ja ohjauskeskus Valteri, Mikael KM, erityisopettaja
Psykoterapeuttikoulutettava (KKT)