MeikäMeikä Nuori -pakka

31.60

sis. Alv. 24 %

Murrosikä on muutosten kiihdytyskaista. Mieli heittelee, keho muuttuu, suhteet läheisiin joutuvat uudenlaisen tarkastelun alle. Nuori hakee tapaa olla minä ja miten olla suhteessa toisiin. MeikäMeikä Nuori vahvistaa keskustelua ja oman itsensä pohtimista kuuden eri
teeman kautta.
– Ajatuksiani tulevaisuudesta, #some, Fiiliksiä eri tilanteissa, Jatka lausetta, Mun mielestä, Asioita, joista pidän

Peli on kehitetty tukemaan empatia- ja vuorovaikutustaitoja.MeikäMeikäNuori on peli, joka helpottaa nuorta vaikeiden asioiden lähestymisessä, vahvistaa palautteen antamista ja vastaanottamista, auttaa kertomaan itsestä isoja ja pieniä asioita sekä tukee ryhmäytymistä.

Voit täydentää olemassa olevaa meikämeikä peliä ostamalla ikäkausipakkoja.

Kuvaus

Peli toimii erinomaisesti mm. seuraavissa yhteyksissä:

 • terapia
 • koulut
 • nuortentoiminta
 • harrastustoiminta
 • leirit
 • perheohjaus
 • sijaishuolto
 • tukioppilas
 • tukihenkilötoiminta

MeikäMeikäNuori on erinomainen työkalu nuorisoterapian tukena

Murrosikäinen nuori tuli tunneterapiaan lähetteellä ”nuori ei puhu mitään”. Otin esille MeikäMeikäNuori-pelin. Puolen tunnin päästä mietin, mihin tuo lähete perustui. Pelin avulla nuori puhkesi puhumaan ja asioissa päästiin eteenpäin suurin askelin.

Terapiassa MeikäMeikäNuori pelin avulla voidaan vahvistaa itsetuntoa ja vuorovaikutustaitoja. Peli ohjaa luontevasti puhumaan ja johdattelee keskustelua keveiden ja syvempien aiheiden välillä. Tunnetaidot ovat keskeinen osa peliä, joten niistä tulee puhuttua ikään kuin huomaamatta. Pelimestarina aikuinen voi lisätä pelin terapeuttista syvyyttä lisäkysymyksillä.

MeikäMeikäNuori koulussa ehkäisee kiusaamista ja parantaa tunne- ja vuorovaikutustaitoja

Kuudesluokkalaiset pelaavat MeikäMeikää keväällä ennen koulun loppumista. Peli nostaa esille vanhan kiusaamistapauksen, joka päästään selvittämään ennen luokan hajoamista yläkouluun. Kiusattu kertoo, että hän ei olisi koskaan voinut selvittää asiaa ilman peliä.

MeikäMeikäNuori tukee koulussa tunnetaitokasvatusta. Pelin avulla oppilaat pysähtyvät puhumaan itsestään ja kuuntelemaan toisiaan. On havaittu, että pelin ympärillä oppilaiden vuorovaikutus on luontevaa ja samalla peli myös harjaannuttaa vuorovaikutustaitoja.

Pelissä on paljon kiusaamiseen liittyviä kysymyksiä, joiden avulla mm. asetutaan kiusatun asemaan ja pohditaan siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia.

MeikäMeikäNuori ryhmäyttää ja tutustuttaa nuoria toisiinsa nuorisotyössä

Riparin ensimmäinen päivä. Porukka jaetaan ryhmiin ja lähdetään ensimmäiselle ryhmätunnille. Ilmassa on suurta jännitystä; näiden tyyppien kanssa siis pitäisi pärjätä viikko.Vaitonainen porukka astelee isosen perässä ryhmätilaan. Isonen asettelee pöydälle MeikäMeikä-pelin ja käynnistää pelin. Tunnin kuluttua ryhmätilasta astelee ulos naurava ja yhteenhitsautunut porukka. MeikäMeikä on tehnyt tehtävänsä.

MeikäMeikäNuori-peli on käytössä useissa seurakunnissa ja kuntien nuorisotiloilla. Pelin avulla nuorten kanssa päästään keskustelemaan luontevasti mm. kiusaamisesta ja sen vaikutuksista. Peli vahvistaa nuorten vuorovaikutustaitoja luontevasti, koska nuoret ovat aidosti kiinnostuneita jakamaan omia ajatuksia toisten kanssa ja kuulemaan muiden mielipiteitä. Tunnetaidot vahvistuvat kun jaetaan ajatuksia ja itsetunnon vahvistusta tuottaa pelikaverit palauteruutujen kautta.

Peli, joka helpottaa vuorovaikutuksen avaamista (Ammattilaiselle helppo työkalu)

Peli toimii neutraalina välineenä avaamaan puhetta. Ammattilainen ei esitä kysymyksiä, vaan peli tekee kysymykset suoraan nuorelle. Pelillisen ulkoistamisen kautta kysymykset muuttuvat riittävän neutraaliksi, jotta niistä on helpompi keskustella.

Nuorten kanssa yhteistyössä kehitetty peli

Kun kaipaat toimivaa työvälinettä nuorten parissa, ota käyttöön MeikäMeikäNuori. Nuoret ovat olleet pelin kehittämisessä vahvasti mukana ja näin pelistä on saatu juuri nuoria innostava peli. Nuoret rakastavat puhumista itsestään ja kuuntelevat toistensa ajatuksia, kun meillä on peli, joka innostaa. MeikäMeikä on juuri sitä!

 

Asiakasreferenssi

MeikäMeikä -peli on varsin oivallinen väline terapeutin työkaluksi. Peli innostaa lapsia kertomaan asioita, kun kysymys ei tule suoraan terapeutilta vaan vastataankin pelille.

Peli toimii hienosti yksilöterapian lisäksi myös ryhmäterapiassa. Kokemukseni mukaan kaikki ryhmäläiset innostuvat kertomaan tarinoita samasta kysymyksestä. Pelaamisen kautta ryhmädynamiikka toimii todella hyvin ja sitä on mahtavaa seurata sivusta pelin ohjaajan roolista.

Marjariitta Almgren
Musiikkiterapeutti
Musiikkikeskus Empaatti Oy:stä

Nuorisotyönohjaaja Heidi Nykvist kuvaa MeikäMeikä -pelin olevan laadukas ja tarkoituksenmukainen. Sitä on helppo pelata ja pelin ohjeet ovat yksinkertaiset. Se sopii hyvin pienryhmätoimintaan ja esimerkiksi isoskoulutukseen

”Oppilaat aivan hullaantuivat peliin!” kertoo opettaja Elina Kellman ilahtuneena.

 

Asiantuntijuus

MeikäMeikäNuori on tuotettu rautaisella ammattitaidolla. PeliNikkarit Susanna Sillanpää ja Tiina Haapiainen omaavat pitkän työkokemuksen sosiaali- ja nuorisoalalta. Pelien ideat nousevat työtilanteista, joissa havaitaan, että tämän tilanteen voisi hoitaa paremmin, jos olisi käytössä pelillinen työväline. Ideat muokkautuvat peleiksi, jotka testataan aina kohderyhmällä. Kohderyhmä on usein myös mukana jo suunnitteluvaiheessa.

Pelit on siis kehitetty suoraan suomalaisille nuorille, yhteistyössä heidän kanssaan. Uskomme, että tällä konseptilla saadaan kohderyhmälle parhaiten toimivia ja innostavia pelejä.

MeikäMeikäNuori-peliä on pelannut tähän mennessä arviolta 6000 nuorta ripareilla, koulussa, terapiassa, partiossa, perheohjauksessa, nuorisotiloilla jne. Paras palaute on aina se, kun nuoret toivovat, että pelataanhan tätä myös ensi kerralla.

Murrosikä on muutosten kiihdytyskaista. Mieli heittelee, keho muuttuu, suhteet läheisiin joutuvat uudenlaisen tarkastelun alle. Nuori hakee tapaa olla minä ja miten olla suhteessa toisiin. MeikäMeikäNuori vahvistaa keskustelua ja oman itsensä pohtimista kuuden eri teeman kautta.

 • Ajatuksiani tulevaisuudesta, #some, Fiiliksiä eri tilanteissa, Jatka lausetta, Mun mielestä, Asioita, joista pidän

Peli on kehitetty tukemaan empatia- ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi MeikäMeikäNuori vahvistaa yhteistä puhetta, myönteisen palautteen antamista ja vastaanottamista sekä toimintaa ryhmässä. Peli toimii myös yksilö vastaanottotyössä, jossa halutaan keskustella nuoren kanssa avoimesti ilman valmista suunnitelmaa.

 

MeikäMeikäNuori on saatavana myös

 • englanniksi
 • saksaksi
 • helpotetulla suomella
 • pohjois-saamen kielellä (koltta ja Inarin saame tulee syksyllä 2022)

 

MeikäMeikäEnglish englannin opiskelun materiaalina (käännökset englannin kielellä)

MeikäMeikäTeenager in English tuoteteksti kohdekielellä

Kielen opiskelun tavoitteena on, että voimme kertoa asioita vieraalla kielellä. MeikäMeikäEnglish on toimiva työväline kielen harjoitteluun. Pelin lähes 200 kysymystä antavat hyvää harjoitusta luontevaan keskusteluun.

 

Meikä Meikä Deutsch saksan opiskelun materiaalina (käännökset saksan kielellä)

MeikäMeikäJung auf Deutsch tuoteteksti kohdekielellä

Kielen opiskelun tavoitteena on, että voimme kertoa asioita vieraalla kielellä. MeikäMeikäDeutsch on toimiva työväline kielen harjoitteluun. Pelin lähes 200 kysymystä antavat hyvää harjoitusta luontevaan keskusteluun.

 

MeikäMeikäEasy (Saisiko tähän Riikka Piispan referenssistä pätkän)

 

Erityisrippikoulussa nuori halusi joka päivä pelata MeikäMeikäEasya. Kun häneltä kysyttiin, mikä häntä pelissä viehättää, oli vastaus hyvin selkeä “MeikäMeikä on paras”. Samainen nuori nautti, kun sai pelissä kertoa kavereille miten ihania he ovat.

MeikäMeikäEasy on peli, joka on suunnattu nuorille, joilla on joku pulma suomen kielen ymmärtämisessä ja/tai tuottamisessa. Kysymykset ovat helposti ymmärrettäviä ja rohkaisevat kertomaan tärkeitä asioita. MeikäMeikäEasyssa on samat kysymykset kuin MeikäMeikäNuori pelissä, mutta kieli on helpotettua suomen kieltä. Tämä tekee Easy-korteista toimivan työvälineen mm,

 • suomea harjoitteleville
 • kielellisen erityisvaikeuden omaaville
 • erityisryhmille

Kysymysten kieli on testattu erityisryhmien kanssa.

 

MeikäMeikäSaame

MeikäMeikäSaame on peli, joka antaa mahdollisuuden vahvistaa tunne- ja vuorovaikutustaitoja saamen kielellä. Peli vahvistaa vuorovaikutustaitoja ja rakentaa myönteistä itsetuntoa pelissä tulevan palautteen avulla.

Pohjois-saamen kielelle on käännetty nuori ja junior-kortit. Peli on tuotettu yhteistyössä Saamelaiskäräjien kanssa. Syksyllä 2022 saamme käännösversiot myös Koltan ja Inarin saameksi.