Sippe Siilin Suunta

62.50

Sippe Siili-pelissä on kahdet eri kortit; tilanne-  ja vinkkikortit. Molempia kortteja on 15 kpl. Tilannekorteissa on kuvattu erilaisia arkisia tilanteita, joista lapset kertovat mitä Sippe tekee ja miltä Sipestä tuntuu. Vinkkikorteissa on tilannekorttien kuviin liittyviä tunnekysymyksiä sekä Sippe Siilin muistutukset aikuisille.  Lisäksi pelipaketissa on magneettionki. Ohjevihkosta löytyy ohjeita erilaisiin peliversioihin.

Ohjevihkossa on myös tiivistetty paketti tietoa 3-5 vuotiaan tunnekehityksestä sekä vinkkejä aikuiselle, kuinka voisi tukea lasta tunnetaitojen harjoittelussa.

Pelin kortit ovat laminoitu ja ne kestää kevyttä pyyhkimistäi.

PeliNikkarien materiaalipankissa on peliin liittyvää lisämateriaalia mm. Sippe Siilin tarina.

Tämän tuotteen kanssa käytettäväksi sopii TunneSankari-tarrat.

Ei sovellu alle 3-vuotiaille. Sisältää pieniä osia.

Kuvaus

Sippe Siilin Suunta-pelii soveltuu mm seuraaviin

  • varhaiskasvatus
  • tunnekasvatus
  • perhetyö
  • perhekerhot
  • perheen kesken kotosalla

Tunnetaitoja pelaamalla

Tunnetaidot ovat itsetuntemuksen ja hyvän mielenterveyden perusta. Lapsi oppii tunnetaitoja yhdessä aikuisen kanssa ja aikuisen mallista. Lapsen kyky havaita, ilmaista ja säädellä omia tunteitaan tarvitsee hyviä oppimiskokemuksia kehittyäkseen täyteen mittaansa.

Sippe Siili-peli pohjautuu positiiviseen psykologiaan ja vahvistaa lapsen ymmärrystä siitä, että kaikki tunteet ovat sallittuja. Jokaisella on taitopuutteita, joita voi kehittää harjoittelemalla.  Pelin avulla lapsi voi samaistua Sippe Siilin arjessa kohtaamiin tilanteisiin ja antaa Sipelle hyviä ohjeita. Ulkoistaminen helpottaa erityisesti haastavista tunteista puhumista.

Sippe Siilin Suunta-peliin on valittu lapsille tuttuja arkisia tilanteita. Päiväkotiin lähtö, iltatoimet, kaverin kanssa leikkiminen jne. Näin lapset tavoittavat tilanteet helposti ja he löytävät tilanteisiin omia kokemuksia.

Peli sisältää

Pelissä on 15 tilanne- ja vinkkikorttia sekä ohjevihko. Lapset onkivat vuorollaan magneetti ongella tilannekortin ja yhdessä pohditaan, mitä kuvassa tapahtuu. Sitten lapsi etsii yksityiskohdan joka liittää kortin vinkkikorttiin. Vinkkikortissa on aikuiselle tueksi muutamia lisäkysymyksiä, joiden avulla voi jatkaa tunnekeskustelua. Vinkkikortissa on myös Sippe Siilin vinkit aikuisille. Vinkit perustuvat positiivisen kasvatuksen näkemyksiin.

Ohjevihkossa on vinkkejä erilaisiin pelitapoihin sekä pelissä seikkailevien hahmojen kuvausta.

Peliä voidaan soveltaa peliryhmän iän mukaan. Pilotoinnissa havaittiin, että pienimmille pelaajille kannattaa ottaa peliin kerralla vain neljä korttia.

Peliin liittyvä alkutarina ja aiheeseen liittyvät värityskuvat ovat ladattavissa PeliNikkareiden materiaalipankista.

Pelin kanssa toimii hyvin Sippe Siili-tunnekortit, Tunne Sankari-tarrat ja Sippe Siili-pehmolelu

Tunteita, motoriikkaa ja odottamisen harjoittelua

Sippe Siilin Suunta on mahtava peli. Toimii hyvin 3-vuotiaidenkin kanssa. Lapsi saa itse onkia kortin. Hyvä motoriikka harjoittelu ja oman vuoron odottamisharjoitus. Kortin kuvat on sopivan kuvitteellisia, muttei liian täynnä kaikkea. Ilmeet kertoo lapselle paljon ja ilmeet on kyllä kuviin tallennettu upeasti. Kuvat on myös juuri mukavan havainnoillistavia, mutta kuitenkin niin kuvitettu että lapsi voi samasta kuvasta kertoa useammankin tilanteen. Apu- kysymykset auttoi hirmuisesti ja sanoitti juuri sopivasti lapselle tilanteen tunnetta ja auttoi miettimään mitä on käynyt. Erinomainen peli sanoittamaan ja valmistamaan lasta erilaisiin tilanteisiin. ”

Satu – vaka ope ja yksityinen perhepäivähoitaja 

Sippe Siili päiväkodissa

Varhaiskasvatuksen opettaja, tunnetaitokasvattaja Päivi Karuvaara, osallistui Sippe Siili-pelin kehittämiseen ja pilotoi peliä eri vaiheissa päiväkotimaailmassa. Pilotoinnit kehittivät peliä eteenpäin ja osoittivat sen, että pelillisyys on yksi erittäin hyvä lähestymistapa tunnekasvatuksessa. Päivi kuvasi, että lapset tavoittivat Sippe Siilin ilmeistä hyvin tunteita ja lasten oli helppo samaistua Sipen arkisiin tilanteisiin.

Päivi suosittelee lämmöllä Sippe Siili-peliä varhaiskasvatuksen tunnetaitojen opettamiseen.