MeikäMeikä Aikuinen

71.00

sis. Alv. 24 %

MeikäMeikäAikuinen on peli, joka saa aikuiset kokemaan vahvoja tunteita. Pelin idea lähti siitä, kun MeikäMeikäNuori peli oli lanseerattu ja nuorten parissa työskentelevät alkoivat ottaa yhteyttä, että eikö myös aikuisille voisi olla oma MeikäMeikä. Ja siitähän se idea sitten lähti 🙂

MeikäMeikäAikuinen soveltuu erinomaisesti mm. terapiakäyttöön, kouluihin ja työelämävalmennuksiin.

Voit täydentää olemassa olevaa meikämeikä peliä ostamalla ikäkausipakkoja.

Kuvaus

Peli, joka helpottaa vuorovaikutusta

Peli toimii neutraalina välineenä avaamaan puhetta. Ammattilainen ei esitä kysymyksiä, vaan peli tekee kysymykset suoraan nuorelle. Pelillisen ulkoistamisen kautta kysymykset muuttuvat riittävän neutraaliksi, jotta niistä on helpompi keskustella.

Peli toimii erinomaisesti mm. seuraavissa yhteyksissä:

  • terapia
  • koulut
  • nuortentoiminta
  • kuntoutusryhmät
  • valmennukset

MeikäMeikä Aikuinen vahvistaa kuntoutusta

Tavoitevalmennusryhmä Nosteessa pelattiin MeikäMeikäAikuista. Hevari-ryhmässä tavoitteena on nuoren oman identiteetin ja osallisuuden vahvistaminen, joten MeikäMeikä -peli, vuorovaikutus- ja empatiataitojen vahvistajana, soveltui mainiosti työmenetelmänä ryhmään. Peli herätti positiivisia reaktioita pelaajilta ja tuli toive, että peliä pelattaisiin uudestaankin

Erilaisissa kuntoutus- ja valmennusryhmissä MeikäMeikäAikuinen pelin avulla voidaan vahvistaa itsetuntoa ja vuorovaikutustaitoja sekä rohkaista keskusteluun toisten kanssa.  Peli ohjaa luontevasti puhumaan ja johdattelee keskustelua keveiden ja syvempien aiheiden välillä.

MeikäMeikäAikuinen toisen asteen kouluissa ehkäisee kiusaamista ja parantaa tunne- ja vuorovaikutustaitoja

Ammattiopistossa ohjaaja kerää aloittavia opiskelijoita pelin ympärille. Ohjaajan tavoitteena on ryhmäyttää opiskelijoita ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Alkuun pojat katoavat lippalakkinsa alle ja vastailevat yksisanaisesti. Ohjaaja on sinnikäs ja jatkaa peliä. Keskustelu alkaa vapautua ja pelin loppuessa joku kysyy “Milloin pelataan taas?”

MeikäMeikäAikuinen on loistava väline uusien opiskelijoiden kanssa. Pelin avulla tullaan tutuiksi, löydetään yhteisiä kiinnostuksen kohteita, pohditaan tulevaisuutta ja koetaan mukavia hetkiä pelin äärellä.

On havaittu, että pelin ympärillä oppilaiden vuorovaikutus on luontevaa ja samalla peli myös harjaannuttaa vuorovaikutustaitoja.

Ammattilaiselle helppo työkalu

Asiakasreferenssi

Tavoitevalmennusryhmä Nosteessa pelattiin MeikäMeikäAikuista. Hevari-ryhmässä tavoitteena on nuoren oman identiteetin ja osallisuuden vahvistaminen, joten MeikäMeikä -peli, vuorovaikutus- ja empatiataitojen vahvistajana, soveltui mainiosti työmenetelmänä ryhmään. Peli herätti positiivisia reaktioita pelaajilta ja tuli toive, että peliä pelattaisiin uudestaankin.

Erilaisissa kuntoutus- ja valmennusryhmissä MeikäMeikäAikuinen pelin avulla voidaan vahvistaa itsetuntoa ja vuorovaikutustaitoja sekä rohkaista keskusteluun toisten kanssa. Peli ohjaa luontevasti puhumaan ja johdattelee keskustelua keveiden ja syvempien aiheiden välillä.

Peli oli sopivan yksinkertainen, joten sen taktiikan ja säännöt pystyi ottamaan hyvin nopeasti haltuun. Peli on kivannäköinen ja laadukas, niin pakkaus kuin pelilautakin. Pelin kysymykset antavat mahdollisuuden vastata pintapuolisesti tai syvällisemmin, mikä on hyvä juttu. Kaikki kolme pelihetkeä, jotka pelasimme samalla porukalla, olivat mukavia ja lämminhenkisiä. Pelin pystyi aloittamaan myös lyhyeksi aikaa eli sikälikin peli on joustava käytettäväksi monenlaisiin tilanteisiin. Meidän pelikerroilla saimme ilmoille monet hyväntahtoiset naurut ja fiilis oli mukava.

Pauliina Himanka
Sosiaaliohjaaja

Tavoitevalmennusryhmä Noste
Sosiaalinen kuntoutus