MeikäMeikä Seniori

62.50

sis. Alv. 24%

MeikäMeikäSeniori peli on suunnattu seniori-ikäisille nimensä mukaisesti. Tarkkaa ikärajaa pelissä ei ole.

Peli perustuu yhteiselle keskustelulle, johon ohjataan hyvin suunniteltujen kysymysten avulla. Kysymyksiä pelissä on lähes 200, jotka on jaettu kuuden teeman alle. Teemat ovat Ajatuksiani tänään, Minä muistelen, Minusta tuntuu, Jatkan lausetta, Minun mielestä ja Asioita, joista pidän.

 

Kuvaus

Senioreiden päivätoimintaan on saapunut 7 senioria tapaamaan toisiaan. Päivän teemana on MeikäMeikäSeniori peliin tutustuminen. Ryhmä asettuu pöydän ääreen ja otetaan esille pelilaatikko. Värinoppaa heittämällä ensimmäiseksi kysymyksesi osuu oranssi kysymys “Parasta elämässäni on ollut?” Tunnin kuluttua huomataan, että ei olla päästy ensimmäistä kysymystä pidemmälle, koska se herätti niin paljon yhteistä keskustelua, muistoja ja tunteita. Ryhmä lähtee lounaalle, mutta päättää jatkaa peliä seuraavilla kerroilla.

“Miten ihanaa, kun sai oikein luvan kanssa muistella elämää ja toiset kuunteli. Ja miten upeita elämäntarinoita siinä kuuli.” tuumaa Selma 82 v kun suuntaa rollaattorin kohti ruokasalia.

Kysymyksen teema valikoituu värinoppaa heittämällä. Vuorollaan kukin lukee kysymyksen ja vastaa siihen ja toiset voivat liittyä keskusteluun. Kysymysten on todettu virittävän erittäin hyvää keskustelua ja pelin kysymyksissä riittää puhetta todella moneen yhteiseen kohtaamiseen. Peli on erittäin helppokäyttöinen eikä sen käyttöönotto vaadi ohjeiden lukemista.

MeikäMeikäSeniori sopii myös pelattavaksi eri sukupolvien kanssa yhteisenä pelinä. Seniorille otetaan peliin mukaan oma ikäkausipakkansa ja taas mennään samalla pelilaudalla.

Peliä voi pelata myös etänä erillaisilla livevideo alustoilla (teams, google meet, zoom…). Jos esim. isovanhempi asuu kaukana, pystyy peliä pelamaan ruudun välityksellä niin, että kysymyskortit ovat yhdellä pelaajista ja hän lukee kysymyksiä vuorotellen kullekin pelaajalle.

Asiakasreferenssi

Sosionomi Anu Kärkkäinen kertoo, että laitoshuoltoasiakkaiden kanssa meillä on aina ”oma tuokio.” Sen pitäminen on tuntunut joskus haasteelliselta mutta pelin avulla keskustelu viriää helpommin. MeikäMeikäSeniori on tosi hyvä työväline”,

Asiantuntijuus

MeikäMeikäSeniori-peli tukee ikäihmisten vireyttä vahvistamalla keskustelua. Peliä pelatessa syntyy ryhmään kuulumisen tunne jaettujen kokemusten tuoman yhteyden kautta. Kysymykset johdattavat muistelemaan, jolloin muisti saa mielekästä vireyden nostoa. Kysymysten avulla seniorit voivat mm. muistella menneitä, kertoa toisille asioita, joista he pitävät ja mitä mieltä ovat eri asioista sekä pohtia omia ajatuksiaan juuri tänään.